Agder Brass

Suite Gothique: Veldig fin sound i åpningen – om enn ikke helt sammen! Fine dynamiske kontraster, men kunne tenke meg litt mer fra hornseksjonen! «Orgelet» er ikke helt balansert! Intonasjonen fra midtregisteret i orkesteret kunne med fordel ha vært finjustert litt. Men alt i alt en fin åpning.
Del to åpner bra, men personlig kunne jeg tenkt meg litt mer definerte tyngdepunkter i karakteren. Musikken fremstår litt pregløs. Fine soli fra kornetter og euphonium. Slagverk er av og til litt ute av synk med blåseseksjonen. Igjen viser dere en FLOTT korpsklang.
Nydelig innledning i del tre. Små tuning issues i akkordene fra midtregister forstyrrer bittelitt. Nesten helt rent med mute, kornetter. Nesten…… Fine fraseringer fra podiet, syns jeg! Lekkert! Av og til sakser samspillet litt, det gjelder å holde oppe flyten hele tiden! Unødvendig at samspillet glipper når korpset er såpass bra! Lekkert flygelhornspill! Generelt veldig mye fine soli. Avslutningsakkorden snakker vi ikke så mye om….
Syns del fire starter litt for «snilt». Savner punch og intensitet! Det kommer seg utover i satsen riktignok! Skulle gjerne hatt detaljer fra euphonium enda mer frem i lydbildet! Det virker som dere begynner å blitt litt slitne nå, det rakner litt både i samspillet og i klangkvaliteten. Men dere skal ha for innsatsen! Virkelig!

Generell kommentar: Tusen takk for konserten – morsomt å høre denne flotte musikken i disse omgivelsene! For det meste låter det veldig veldig bra! Korpsklangen er god og behagelig. I alle dynamiske faser! BRA! Honnør til flinke solister – takk!!! Dessverre så slukner dere litt i siste sats, på alle måter! Det er synd, for det farger helhetsinntrykket en del. Men takk for nå – og lykke til videre!

Oster Brass

Sancta Mater: Solid og mektig åpning - en herlig bassfundamentert korpsklang!! Kunne kanskje tenkt meg at dere tar det enda mer ned når musikken innbyr til det, for å skape mer spenning og større kontraster! Her jeg sitter er det litt vanskelig å oppfatte detaljene fra horngruppa, og dermed fremstår balansen som ikke helt optimal. Litt tuning trøbbel i avslutningen…

Lament: Igjen viser dere en finfin korpsklang! Solister spiller veldig veldig fint – takk! Komp er disiplinert og diskret (med unntak av av tuba som av og til kan dominere en smule ved noen ytterst få anledninger). Stiller litt spørsmålstegn ved intonasjon i kornett, forstyrrer litt…. Alt i alt; herlig å høre på! Virkelig!

Cantus Lacrimosus: Fin kammermusisering! Av og til i grenseland med intonasjon i enkelte akkorder. Disse tersene altså…. I solist-trioen (som spiller veldig kjekt) blir flygelhorn litt vel dominerende faktisk. Jeg tar meg i å glise – denne musikken passer utrolig godt i dette kirkerommet. I allefall når det spilles sånn som dere gjør!

Paradisi Gloria: Det virker som samspillet glipper litt i åpningen! Men det kommer seg raskt. Mektige greier dette her, intens og flott musikk! Savner detaljer fra euphonium-seksjonen, de forsvinner litt i lydbildet! Igjen kunne jeg tenke meg at dere tør å gå enda mer ned i den svake dynamikken. Blir liksom aldri heeeelt svakt! Men du verden – dette er både briljant og flott!

Generell kommentar: Takk for en vel gjennomført konsert folkens. Dere har full kontroll, så å si fra start til mål. Det eneste var i åpningen på siste del, da glapp det litt i samspillet. Dere har valgt flott musikk, som jeg syns passer alldeles utmerket til denne delen av konkurransen. TAKK!!!! Flinke solister over hele fjøla, dyktig dirigent og en alldeles utmerket korpsklang. Skulle jeg ønske meg noe spesifikt, så er det at dere tør å spille svakere når det skal være svakt. Det savnet jeg!! Og jeg tror det ville hevet fremførelsen et hakk eller to, i allefall for meg! Men du verden; dette var supert å høre på!! TAKK!!!

Musikkorpset Gjallarhorn

Festmusik Der Stadt Wien: Solid åpning. Selv om det føles som om samspillet mellom kornett-korene er på grensen til litt upresist. Kan være akustikken, det kan være at det artikulereres litt forskjellig. Midt-delen låter som smør – veldig fint!! Kornett-korene funker VELDIG bra i avslutningen! BRAVO!

Evensong: Mørkt og mystisk – på den bra måten! Veldig veldig fint lydbildet. Dere fanger min fulle oppmerksomhet som lytter. Nå må jeg slutte å skrive, og bare lytte…… Og det angret jeg ikke på. For dette var veldig veldig fint!!! Noen bittesmå intonasjonsting i noen få akkorder er det nok, men det ødelegger ikke oppelvelsen for meg! TAKK!!!!!!! (Honnør til solistene – BRAVO)

Nåde: Stemningsfult dette! Virkelig. MEN; samspillet med orgel er ikke helt i vater…. Og vibrafon blir litt vel dominerende. Fint hymnespill fra hornseksjonen. BRA! Og dagens organ-donor; PRINCIPAL! Den var sporty du!!! BRAVO! Når teknikken svikter så virker det som det går en faen i dere, og dere gir absolutt alt og dere låter som et orgel!

Generell kommentar: Takk for konserten – flott å høre på dere!! Dere har en fantastisk korpsklang som danner et solid fundament gjennom hele konserten. Når man i tillegg har solister av sådan klasse som dere har, ja da blir konsertopplevelsen veldig veldig bra. Det er noen små skjønnhetsflekker i intonasjonen innimellom, det må sies. Men de er så små at det ikke ødelegger opplevelsen for min del. Det var et fint kvarter dette her, virkelig! Og så håper jeg noen spanderer en liten en på principal ikveld, det har han fortjent!

Flesland Musikklag

The Witch of the Westmerlands: Man kan nesten kjenne at publikum suges inn i Flesland Musikklags verden. Dette er stemningsfullt og vakkert, glitrende solister, fine dynamiske kontraster og for det aller aller meste gullende reint! Rett og slett en særdeles bra start på konserten!!!!

Henry the Fifth: Litt klanglig upolert i åpningen men retter seg raskt! Og så viser dere hvor skapet skal stå! Balansert og kontrastfylt. Noen passasjer er kanskje litt over the top i trombone og kornett, spriker litt. Alldeles nydelig formet kornettsolo. Men i denne rolige delen får man kanskje svi litt for å ha gitt jernet i 1.del?!.... Låter litt loddent klanglig, og intonasjonen går litt i hytt und gevær…. Euphonium sørger for å ro denne delen vel i havn! Bra! Igjen viser dere vilje og evne til å bruke det dynamiske spekteret. Takk skal dere ha! Den Jarlen av Oxford dere viser er i allefall lett på tå, det skal være sikkert. Etter min smak går denne delen litt fort. Men det er majestetisk! Og flott! BRAVO!!!!!!

Generell kommentar: Tusen takk for en kjempeflott konsert! Her hører vi et korps i medvind – det låter overskudd av dere! Og det setter jeg STOR pris på. For dere viser overskudd på alle måter. Og det trur jeg han på podiet må ta mye av æren for! For det oser trygghet og musikalitet! Av og til (i Vaughan-Williams) går dere litt over the top rent volum-messig. Klangen spriker litt, og det låter litt upolert. Men for det meste er det full kontroll, og det låter som om hver eneste takt har en musikalsk tanke! Og så syns jeg det er morsomt at dere blåser støvet av Henry den femte. Sjelden vi får denne på konsert, dessverre! Men det fikk vi i dag – takk skal dere ha!!

Århus Brass

Connotations: Fin åpning. Behagelig lydbilde. Men en del detaljer i kornett/euph drukner. Og det er små intonasjonsutfordringer i mutede kornetter. Dirigent former veldig veldig fint! Det er musikalsk og linjene er definitivt tydelige! 16delspartiet (det berømte) låter veldig grøtete og upresist i denne akustikken, dessverre! Men videre utover så viser dere fine kontraster og teknisk overskudd, fine soli i hele korpset. Siciliano-delen fungerer fint, og kornettsolisten leder fint an. Euphonium solisten spiller også flott! Fine dynamiske kontraster og fin balanse i denne delen. Friskt tempo i 7/8 og det fungerer bra. Principal gjør sin cadenza fint. Det samme gjør solohorn! BRA! Euphoniumsolist gjør også solid jobb, og leder an trygt inn i neste del. Fuge-delen er en utfordring i denne akustikken, det skal utrolig lite til før ting går i forskjellige retninger. Og det gjør dessverre det her. Men dere kommer dere ganske trygt inn i finalen – bra! Fin sound mot slutten - uten det helt store overskuddet.

Generell kommentar: Takk for konserten. Kjekt å høre igjen Connotations. Et krevende verk dette her, med fallgruver fra start til mål. Dere er et solid ensemble med dyktige musikere all over. Og dere har en DYKTIG dirigent. For meg ble konserten litt ujevn. Det låter litt ullent rent klanglig, og det sakser en del i samspillet til tider. Her hjelper ikke akkurat akustikken til heller…. Det store overskuddet uteblir – og da blir konsertopplevelsen bare sånn nesten optimalt. Ikke helt innertier for min del, dessverre. Takk for nå – og lykke til videre!

Sørum Musikklag

Fanfare and flourishes: (denne ble ikke spilt)

The harmonious blacksmith: Denne er det jaggu lenge siden jeg har hørt – så artig at dere tar den fram! Solist har kanskje ikke helt dagen. Og da er gesten fra maestro verdt 1 million kroner – sånn liker jeg å se!!! Kjære solist; vi hører alle at du er en dyktig musikant – det er sikkert og visst! Selv om det ikke ble helt som planlagt i dag, så kommer det nye anledninger. Stå på og ikke vent for lenge med å spille solo igjen!!

Swedish Folksong: Ganske så trygg åpning. Fint spill fra flygel/solohorn. Litt rusk i intonasjonen fra mute-avdelingen….. Flott sound fra euphonium! Balansen blir for meg litt opp-ned. Jeg kunne tenke meg at klangen balanseres fra tuba og opp, og ikke fra kornett og ned…. Blir veldig topp-tungt…. Dirigent former utrulig fint – innimellom låter det riktig så flott!! Men jeg savner den STORE tubaklangen

March Praise: Friskt og fint marsjspill. Nå låter det med overskudd syns jeg! Fine kontraster, flott dynamisk spenn! For meg så blir tempo litt høyt! Og da forsvinner litt av den stilistiske snerten. Men godt å høre dere i full blomst! BRA!

Generell kommentar: Takk for konserten folkens. Konserten ikveld ble litt ujevn i utførelsen, det svinger fra veldig kjekt til litt usikkert og upolert. For meg blir balansen «hovedproblemet», det blir veldig topptungt og jeg savner virkelig det store sikre bassfundamentet i klangen. Ta med dere overskuddet dere viser i Praise videre mot neste konsert – det er masse positivt å bygge på videre!

Rekkefølge:

Flesland Musikklag
Gjallarhorn
Oster Brass
Agder Brass
Århus Brass Band
Sørum Musikklag