Agder Brass

Suite Gothique: 1. sats. Fin åpning, god tuttiklang.

2. sats. Litt upresist noen steder, pass på temposkifter og vekselspill. Tuba blir litt utydelig enkelte steder.

3. sats. Vakkert kornettspill i åpningen. Stemningsfullt og fint, god karakter. Bra dynamikk, gjennomgående god presisjon.

4. sats. Ikke helt sammen i åpningen. Fint tubaspill, men vedvarende dårlig presisjon i kornetter og mellom kornetter, horn og tromboner.

Generell kommentar: Dette var fint å høre på, en godt gjennomført konsert. Korpset framstår med god tuttiklang, god balanse mellom de ulike gruppene og stort sett god presisjon. Dynamikken er godt tilpasset lokalet, med fint spill i p og kontrollerte sterke partier. Jeg kunne noen ganger ønske meg litt mer temperament og friskhet i spillet. Stort sett er det fin klarhet i musikken, både hovedlinjer og detaljer kommer fint fram. 4. sats trekker litt ned på grunn av dårlig presisjon i kornetter og mellom kornettgruppa, horn og tromboner, men alt i alt var dette fint å høre på.

Oster Brass

Sancta Mater: Fint samspill, god karakter og fin klang.

Lament: Nydelig baritone, og euphonium følger fint på. Kompet er også fint avstemt. Vakkert.

Cantus Lacrimosus: Fint spilt av solistene, men de blir litt anonyme i forhold til akkompagnementet.

Paradisi Gloria: God rytmikk og fin crescendo i åpningen. Litt upresist utover i denne satsen, og tekniske detaljer kommer ikke gjennom.

Generell kommentar: En litt ujevn prestasjon. På sitt beste låt det veldig fint, med gode solister og fint samspill. I siste sats var det både rytmiske problemer og litt dårlig presisjon. Men jeg liker friskheten og pågangsmotet i spillet, det spilles med god energi og overskudd og dere viser fin vilje til å uttrykke noe med musikken. Pass på balanse mellom gruppene, og slipp solistene bedre fram – det fortjener de. Noen steder blir også linjene i musikken borte. Et godt grunnlag å jobbe videre med.

Musikkorpset Gjallarhorn

Festmusik Der Stadt Wien: Presis og fin åpning. God klang. Pass på presisjon i kornetter når det spilles signaler.

Evensong: Flott hornspill i åpningen. Presist, godt samspill. Linjene i musikken kommer tydelig fram. Fin klang, god balanse. Pass intonasjon i høyt register i kornetter. Veldig bra.

Nåde: Euph er utydelig i åpningen. Ikke rytmisk stabilt i starten, bedre etter hvert. Fint hornspill. Kornetter låter homogent og fint. Flott kornettsolo. Tekniske problemer med synth setter dere ut en kort stund, men solisten berger det hele (kirkeorgel har mer enn en fordel sammenlignet med elektroniske instrumenter!) og dere henter dere fint inn.

Generell kommentar: Dette var veldig bra spilt, en flott konsert der helhetsinntrykket for min del ikke ble ødelagt av de tekniske problemene med synthen. Gjennomgående presist, god klang og fin balanse. Det er fine musikalske linjer gjennom hele programmet, selv om det var litt rusk i åpningen på Nåde. Og ikke minst: flotte solistiske innslag og nydelig hornspill. En glede å høre på, dette likte jeg veldig godt.

Århus Brass

The Witch of the Westmerlands: Stemningsfull åpning, men pass på presisjon. Flott baritone og fin obligat i trb. Nydelig kornettsolo, med fint komp. Presisjonen bedrer seg mot slutten, som er fint formet og ender i en god pp.

Henry the Fifth: Litt utydelig åpning. Pass på presisjon i sterke partier, særlig kornetter. Fint spill i grovmessing. Hold kvaliteten på avslutning av fraser, de dør litt mot slutten når det spilles svakt. Fine dynamiske kontraster underveis i stykket. I sterke tuttipartier ønsker jeg meg mer av mellomregisteret, horn og tromboner blir litt borte i lydbildet. De ulike rytmiske partiene framstår litt usikre, kunne tenkt meg mer overbevisning og tydelighet her. Det ville også gitt større variasjon mellom de ulike delene av stykket. Fin avslutning.

Generell kommentar: En litt ujevn prestasjon dette. Solistene spiller veldig bra, og akkompagneres fint. Det er mye fint spill i grovmessing. Enkelte steder er det dårlig presisjon, og dette trekker helhetsinntrykket ned. Jeg savner bedre balanse i sterke partier, der horn og trb noen ganger overdøves av kornetter og grovmessing.

Århus Brass

Connotations: Detaljene forsvinner i raske partier, både i kornetter og euph. Raske partier virker litt stresset, savner mer ro og fokus på rytme og samspill. Fin kornettsolo, følges fint av euph og trb. Flott Eb-kornettsolo. Fin tuttiklang mot slutten, her låter det fint. Men pass på presisjon, den er ikke alltid på plass.

Generell kommentar: Solistene leverer jevnt over bra, noen svært bra. Korpset har fin tuttiklang. Men samspill og presisjon kan bli bedre. I raske partier forsvinner det detaljer og lydbildet blir uklart. Pass også på rytmikken, den er ikke alltid på plass.

 

Fanfare and flourishes: .

The harmonious blacksmith: .Kjære solist: Ikke fortvil, det er lett å høre at du kan å spille selv om du ikke hadde din beste dag i dag.

Swedish Folksong: .Stemningsfull åpning på konserten, fint horn- og flugelhornspill. Nydelig spill i euph og av principal. Kornetter låter litt utydelig med mute. Fin tuttiklang og god musisering.

March Praise: God presisjon, mye fint spill. Igjen, flott euph og solokornett. Som konsert varierte dette ganske mye.

Generell kommentar: Mange fine prestasjoner, men også en del å trekke på grunn av varierende presisjon og samspill mellom de ulike gruppene. Samspillet og musiseringen i åpningsstykket er veldig bra, men det er ujevnt underveis i konserten.


Din rekkefølge:

Gjallarhorn
Agder
Flesland
Oster
Århus
Sørum