Skui Brassband

Call of the Righteous: Flott musikk dette her. Fin start av kornetter, selv om det kanskje låter litt anstrengt i høyden rent klanglig. Fin sound i grovmessing, ønskelig med litt mer bånn i orkesteret her jeg sitter dog. Flott slagverk – fin dynamikk! Fine karakterer, fint formet av dirigent! Bra kornettsolo, men alle rundt solisten bør kanskje dempe seg litt og la solisten skinne! Jeg liker VELDIG godt den innbydende fraseringen dirigenten legger opp til, den musikalske retningen virker naturlig. Fine soli over hele fjøla, ekstra honnør til euphonium! I raske partier bør det nok i denne akkustikken artikuleres enda tydeligere, det er litt på grensen til at lydbildet kan bli en smule grøtete. Veldig bra kornetter når åpningstemaet kommer igjen mot slutten, låter mer åpent og homogent nå! Savner fortsatt mer tuba, dere spiller jo så bra, men vil ha MER! Flott majestetisk avslutning av et flott verk.

Generell kommentar: Veldig kjekt å høre dere, for en fin start på ettermiddagen og konkurransen. Dere har alt det tekniske under kontroll, dere har stilforståelsen og dette låter kjekt! Jeg savner litt mer bunn i balansen i orkesteret, det blir litt topptungt, spesielt i f og ff. Fine solister rundt om i bandet, ekstra honnør til euphonium! Og til en dyktig og stilsikker dirigent!!!

Spydeberg Brass

Cortége from Mlada: Okay start på konserten. Rent klanglig låter det litt anstrengt, og alle 16deler i introen forsvinner litt i balansen. Dette gjelder generelt gjennom hele stykket, jeg tror en tydeligere artikulasjon ville hjulpet kraftig! Karakteren på stykket er stort sett veldig bra, selv om det av og til kan virke litt «tungt». Fine soli fra principalstolen!!

Nicaea: Nydelig hymnespill fra principal – herlig sound i kornetten. Korpset må passe på at dere ikke kommer i veien for melodien! Fin sound også fra euphonium seksjonen – godt å høre på! Det som forhindrer at dette låter VELDIG bra er balansen, for mange viktige momenter drukner i ikke-viktige momenter. Dirigent bør prioritere litt tydeligere! Slagverk er av og til litt ute av synk med resten av bandet, her i kirkerommet må man spille på det man ser og ikke på det man hører. Når balansen treffer, så låter det mektig og flott, og innimellom så er det riktig så bra. Og da mener jeg VELDIG bra!

Generell kommentar: Tusen takk for konserten, kjekt å høre på dere! Fint repertoarvalg til settingen vi er i. Rimsky-Korsakov stykket ble litt preget av utydelig artikulasjon og litt tung karakter, noe som gjorde at vi ikke nådde de helt store høyder mtp opplevelsen. Hymnen (veldig finn arrangement) var adskillig bedre, men her var det balansen som kom en del i veien. Stå på videre – lykke til! PS! Ekstra honnør til principal - veldig fint spill!!!

Eidsberg Brassband

La Bataille: Stilig! Flott dette her! Eksemplarisk trommespill. Fin sound over hele fjøla! Kanskje litt «kjedelig» artikulasjon, jeg trur bittelitt mer spenst i ansatser ville løftet opplevelsen for oss i salen et knepp! Men fin dynamikk og bra balanse i lydbildet. Kirkerommet tåler nok enda mer bass, for i f og ff er balansen bittelitt topptung! Men du verden – her var det mye å glede seg over!

Light of the world: Goffin’s meditasjon er finfine saker! Den innbyr til lange linjer og fine fraser. I mine ører lar dere ikke musikken få helt den roen jeg syns den fortjener! Når det er sagt så produserer dere veldig mye fin lyd, dere har en gjennomtenkt og flott dynamikk. I de mest intense delene kunne jeg igjen tenkt meg mer tuba, og da spesielt Bb-tuba. Det ville gitt et enda tryggere og stødigere klangfundament. Innimellom så låter det helt genialt, det er hymnespill som får håra på arma til å reise seg! Intonasjonen i avslutningen er ikke heeeeelt innertier, dessverre.

Generell kommentar: Flott repertoar dere har valgt! Mye å glede seg over, og stort sett så låter det flott! Balansen er tidvis et «problem», det låter ikke helt orgel! Og små spots av dårlig intonasjon forstyrrer litt. Hvis dette hadde vært på plass, ville opplevelsen ha hevet seg fra meget bra til helt magisk! Lykke til videre, dere er et BRA band! :-)

Sørkedalen Brass

El Es El Senor: Stilig musikk! Må jo bare smile av dette! Dirigent innbyr virkelig til spilleglede, sånt liker vi. Siden vi er i en konkurransesetting er det en del ting å peke på. Artikulasjonen kunne godt vært strammet opp en del, for her blir lydbildet litt utydelig. Balansen bærer preg av et noe overentusiastisk slagverk (som for øvrig spiller veldig bra), og sololinjer drukner litt.

The Sheperd's Song: En liten genistrek av Goff dette her! Fin sound i bandet, fin solo fra kornett. Noen små intonasjonsblemmer forstyrrer litt. Noe som forstyrrer meg personlig litt mer, er trommesettet…. Jeg syns dette ødelegger litt for den musikalske opplevelsen. Veldig fint kornettspill – bravo!

Salme 319: Veldig bra slagverkspill – fargelegger fint. Kunne ønske meg at solister spiller mer ut, karakteren fra dere blir litt innadvendt! Flott spill fra trombonesgruppa! Det entusiastiske slagverkspillet tar litt overhånd, og det er ikke så mye jeg hører fra blåserne på slutten. Livlig akustikk her i kirka gjør at man må ta litt andre hensyn enn hjemme i øvingslokalet for å få det til å funke optimalt!

Generell kommentar: Så GØY å høre på dere! Dere velger et litt «annerledes» reperoar enn mange andre, mer rytmisk fundamentert. Smart! (Selv om trommesett på Sheperd’s var litt i overkant for meg). Stor honnør til slagverket for kvaliteten på spillet, men i balansen blir det tidvis alt for mye. Og dette med balanse (eller snarere mangel på balanse) var et gjennomgående problem gjennom hele konserten. Litt småting mtp intonasjon kunne man også sette fingeren på. Det som virkelig var kjekt med dere, var spillegleden og entusiasmen! Herrrrrlig! Stå på videre – lykke til!

Grenland Brass

Fanfare (fra: Fanfare, Romance & Finale): Stor flott brassklang! Bra! Litt utydelig artikulasjon, og litt intonasjonsrusk fra solokornettbenken forstyrrer en smule. Kunne ønske meg enda mer tuba i klangen. Liker den utadvendte spillestilen! Dere engasjerer meg som lytter! Fin start på konserten dette her, flott fanfarekarakter!

Deep Inside the sacred temple: Pass på at det ikke blir akvarie-intonasjon i mutede instrumenter! Solister spiller fint, virkelig. Men kunne tenkt meg et mer overbevisende uttrykk, syng mer ut! Balansen mellom solister og orkester er ikke helt optimal. Fint spilt – men uten det helt store overskuddet.

Praise My soul: Yes – min favoritthymne (hvis det er legitimt å innrømme at man har en da….). Mye fint spill – virkelig! Men det skorter litt på det å fullføre frasene, husk å blås helt fram til mål. Ikke engang kirkeakustikken kan hjelpe dere, man MÅ fullføre selv! Men bevares – flott å høre på! Og takk for at dere avslutta med akkurat denne!

Generell kommentar: Så kjekt å høre dere. Her var det mye å glede seg over. Flott band – mye dyktige musikanter rundt i rekkene! Liker den utadvendte karakteren dere har i stykke nr 1 og 3. I stykke nr 2 var solistene litt innadvendte, noen som resulterte i en lytteropplevelse som ikke nådde de aller største høydene. Mye flott lyd å bygge videre på – gleder meg til å høre dere igjen ved en senere anledning!

Rong Brass

Vitae Lux: Og der kom dagens første gåsehud! Jaggu! Fin sang – både fra solist og fra korpset. Soprankornett følger opp med riktig så sangbart spill! Kunne ønske meg litt mer tyngde i spillet i trommesettet, dette lokalet tåler det! Små intonasjonsutfordringer i unisoner mellom kornett og euphonium forstyrrer litt. Klinger veldig fint dette her! Jeg liker det!

Praise: Flott karakter – herlig tempo! Akustikken spiller dere kanskje et lite puss, for i første del er ikke artikulasjonen helt innertier! Super dynamikk! Kanskje litt sterkt i slagverk innimellom. Finfint spill fra horngruppa. Fine fraseringsdetaljer fra basslinja. Euph-obligat fungerer fint, men kan kanskje spilles ENDA mer briljant! Dagens første tubagruppe som fyller rommet! Bra! Godt å høre denne marsjen fremført på denne måten!

Generell kommentar: Så utrolig kjekt å høre dere! Dere har en nydelig korpsklang fundamentert i en solid tubagruppe. Flinke solister, for det meste veldig bra balanse, stort sett god intonasjon! Repertoarvalget passet veldig bra i den settingen vi er i. Takk for konserten, jeg koste meg jeg!

Langhus Brass

Edenstrand: Fint mutespill fra kornetter i introduksjonen. Litt intonasjonsutfordringer fra lowbrass og midtregister. Fine fraseringer i melodiføringen, fin retning, virker veldig naturlig! Kunne ønske meg en fyldigere bass-sound, for å få en optimal balanse og rundere klang. Det låter litt topptungt. Lekkert lilletrommespill gjennom hele låta – BRA! Dynamikken kunne kanskje vært mer variert, for å skape mer spenning. Veldig veldig fin avslutning!

Trassvisa hennes Tora: Philip sitt arrangement er utrolig flott. Det får frem sårheten i denne vakre visa. Dere viser frem mye fint spill, og ikke minst mye fin frasering fra maestro. Det skorter litt på intonasjonen rundt omkring i bandet, det gjelder kanskje aller mest i midtregisteret. Og klanglig er det ikke helt homogent! Igjen en FLOTT avslutning, klinger fint!

Intrada, Herre Gud ditt dyre navn og ære: Mektig musikk dette. Veldig fin karakter og fin tyngde i spillet. Men i denne akustikken må det artikuleres MYE tydeligere, ellers blir det fort veldig grøtete. Supert hymnespill fra trombonegruppen! Artikulasjonen blir igjen tema, det er vanskelig å oppfatte detaljene! Og Brakstad har krydret denne her med VELDIG MANGE detaljer! Flott og solid avslutning – mektig.

Generell kommentar: Takk for konserten. Kjekt å høre dere! Mye flott spill rundt i rekkene, det gleder meg spesielt å høre så briljant sound fra soprankornett! Repertoarvalget traff meg ikke helt denne gangen, da de to første stykkene fremsto – tross veldig mye fint spill – som litt innadvendte og klanglig uforløste. Herlig å høre dere løse opp og gi jernet i det siste stykket, det kledde klangen mye bedre! En tydeligere artikulasjon ville løftet Brakstad-stykket fra BRA til SÆRS BRA. Takk for nå og lykke til videre.

Filadelfia Hornorkester Drammen

Festival Fanfare - St. Francis: Mektig åpning! Flott sound! Fin dynamikk og for det meste god intonasjon! Det er litt å hente både på balanse og ikke minst på artikulasjon. I en så livlig akustikk som her i kirken MÅ det artikuleres tydelig, ellers blir lydbildet litt endimensjonalt og grøtete! Savner også litt mer bunn i korpsklangen, det ville hjulpet på både balansen og hevet intonasjonen et knepp eller to. Men bevares, flott spilt! Fin karakter!

In Quiet Pastures: Her snakker vi om en av de virkelige perlene i litteraturen! Og det er jo en fryd å høre på når det spilles på denne måten. Tolkningen fremstår som 110 % troverdig, og selv om ikke alt er helt innertier mtp intonasjon, så er det rett og slett deilig å høre på! Kunne kanskje ønske meg en litt dristigere p og pp, tør å ta det heeeeelt ned! Utrolig fint spill fra principalstolen! Og det samme fra euphonium. Lekkert! Dere gir musikken tid og ro – takk!!!!

Generell kommentar: Tusen takk for en superduper konsert. Veldig fint repertoarvalg syns jeg! Dere har for det meste full kontroll, og da spesielt i Steadman-Allen! Det likte jeg VELDIG godt! Dere har en inderlighet i spillet som gir musikken mening, og for konsertopplevelsen så betyr det mye! Da kan jeg se mellom fingrene på litt «spennende intonasjon» og små balanseproblemer! Takk for nå – jeg koste meg!

Holmestrand Ungdomskorps

The Witch of the Westmerlands: Stemningsfull start på konserten, flott! Litt utfordringer klanglig og intonasjonsmessig både fra barytonsolist og fra korpset! Kornettsolist overbeviser – kjempefint!!! Det er også noen balansemessige utfordringer, euphonium/baryton blir veldig dominerende i lydbildet! Likte dette stykket veldig godt – det innbyr til mye fin musisering! Ekstra honnør til principal – flott å høre på!

In Perfect Peace: Her støter vi på en del utfordringer mtp intonasjon. Unisoner blir ikke helt unisone, dessverre. Og veldig ulik klangbehandling innad i gruppene, samt gruppene i mellom, gjør at musikken fremstår litt uforløst! Dirigent innbyr til fine fraseringer, og tross de nevnte problemområdene følger korpset fint opp. Savner også litt større dynamiske kontraster, det ville hevet fremførelsen en del! Dere avslutter stykket veldig fint – godt å høre på!

Generell kommentar: Takk for konserten folkens! Mye fint å høre fra dere! Konserten i dag fremstår litt endimensjonal, savner litt de STORE kontrastene – både i karakter, dynamikk og musikalsk uttrykk. I det første stykket bidrar principal til å heve fremførelsen veldig – tusen takk for lekkert spill! I Downie sin hymne blottlegger dere en del problemområder, spesielt mtp egal klangbehandling og intonasjon! Men det er bare å jobbe videre – keep ut the good work og stå på! Lykke til videre!

Borås Brassband

Evening Prayer: Mektig start på konserten! Fin sound fundamentert i bra tubagruppe! Fint hymnespill – fin retning i musikken og gode kontraster! Resitativ drukner litt dessverre, vanskelig å oppfatte teksten! Savner et større dynamisk spenn fra orkesteret, jeg får aldri helt følelsen av p og pp. Latin-delen fungerer veldig bra! Flott sang fra solist – bravo! Orkesteret bør kanskje dempe seg litt og slippe frem den dyktige vokalisten! Jeg registrerer også meget bra soprankornettspill – bravo! Mutede kornetter – obs mtp intonasjon! Igjen drukner resitativ – jeg hører ikke teksten! I den hurtige tekniske delen mot slutten er det veldig mye bra spill. Men detaljer drukner! Dere må artikulere tydeligere og balansere bedre. Solid avslutning – kanskje uten 100 % overskudd!

Generell kommentar: Takk for konserten – morsomt å høre dere! Dere har et veldig bra orkester, fin besetning med dyktige musikanter all around. Konserten i dag fremstår litt ujevn, kvaliteten på spillet varierer fra medium til veldig veldig bra. Dere går litt tom for energi mot slutten, og klangkvaliteten og overskuddet forsvinner litt. Jeg savner også litt større dynamiske kontraster, noe som ville ha hevet fremførelsen en del. Men bevares – mye flott spill fra dere i dag! Takk for nå – og lykke til videre!

Salen Hornorkester

I Bring Thee all (hymne): (denne ble ikke spilt)

The Call of The Righteous: Den åpninga kan jo skremme vannet av enhver kornettgruppe…. Men dette gikk slett ikke verst, om enn ikke helt optimalt! Dirigent legger opp til store dynamiske kontraster, og har en krystallklar tanke bak tolkningen! TAKK – funker veldig bra! Mye lekkert spill fra solister og seksjoner, fine fraseringer og god retning i musikken! Liker godt korpsklangen – rund og fin! I de mektigste partiene kunne jeg tenkt meg enda litt mer tuba – og da spesielt Bb-tuba. Dere tar godt vare på kontrastene hele veien, dette låter særs overbevisende syns jeg! Mektig, balansert og flott!

Generell kommentar: Dette var en meget hyggelig opplevelse! Dere leverer en gjennomarbeidet og fin tolkning av en perle fra Leslie Condon’s penn! Bandet låter godt balansert og musikken godt gjennomarbeidet. Det er alltid ting å ta tak i, spesielt mtp intonasjon. Men det vet nok den særs dyktige dirigenten alt om! Keep up the good work – takk for nå! Lykke til videre.

Rekkefølge:

Skui Brassband
Rong Brass
Salen Hornorkester
Filadelfia Hornorkester Drammen
Grenland Brass
Eidsberg Brassband
Langhus Brass
Borås Brassband
Holmstrand Ungdomskorps
Spydeberg Brass
Sørkedalen Brass