Morten Fagerjord

Sola Brass Band

Emerald Heritage:

Effektiv og god start. Kornettkorene fungerer fint – god balanse. Eksemplarisk kammermusisering, gjennomtenkt og god dynamikk. Slagverk blender godt inn. Småsmå glipper i samspillet mellom blås og perc, men retter seg fort. Solid, gjennomarbeidet og trygg start på konserten.

Lady Stewart:

Rund og fin sound i orkesteret, fin musisering og frasering – elegant. Igjen legges det opp til gode dynamiske kontraster, hele bandet følger godt opp.

Nåde:

Fra her jeg sitter virker det som samspillet mellom euph og marimba ikke sitter helstøpt i introen. Kommer seg etter hvert. Horn intonerer fint inn mot orgel.  Synd ikke kirkeorgelet kan brukes, den elektriske varianten blir aldri helt den samme. Men det er ikkeno å si på utførelsen.  Kunne ønske meg mer tomtoms i lydbildet. Små utfordringer i intonasjon mellom det lyse registeret i kornett mot orgel.  Syns kanskje det blir vel mye orgel i lydbildet. Fikk liksom ikke helt gåsehud av denne, dessverre!

 

Montebello Brass

Trygg i fare:

Kammermusikalsk flott, nydelig sound. Ikke absolutt alle innsatser føles like trygge, men all over er dette vakkert. Stor orkesterklang. Fine soli. Utrolig flott arrangement av salmen dette. Noen få akkorder blir hakket mer spennende enn Steadman-Allen kanskje hadde tenkt…..  Gjennomgående overbevisende og god balanse. Dere går aldri all over the top mtp volum – og takk for det!! Magisk avslutning – wow! 

The Lost Chord:

Så kjekt å få høre denne igjen – det er mange år siden sist. Småsmå intonasjonsglipp i melodilinjen i horn, men det er på ingen måte skjemmende for helheten av fremførelsen. Dette her låter genuint og ekte, fra hjertet. Hva skal man med orgel når man får servert dette her. Det gikk rett hjem hos meg. Rett hjem. TAKK!

 

Musikkorpset Gjallarhorn

Overture:

Velklingende start på konserten. Personlig kunne jeg ønske meg en enda softere og vàrere karakter, for kontrastens del. Når dere åpner opp låter det mektig, så absolutt.

Sleep:

Også her kunne kanskje ting vært runda av enda et knapp klanglig, særlig i horn. Men imponerende er det, mtp intonasjon og balanse. Litt høyt tempo? Savner litt ro. Utrolig godt bassfundament i orkesteret, det er bare å stable klangen og balansen oppå denne. Her har dirigent gjort solid jobb – BRA! Fantastisk høydepunkt!! Og så roer dere helt ned. Magisk! J

Robin Hood:

Intro kunne med fordel vært artikulert enda tydeligere i euph/baryton. Bortsett fra det låter det briljant, både teknisk, klanglig og dynamisk. I samspillet mellom horn og timpani så vinner timpani, så obs obs – gå for uavgjort! Flott avslutning!

 

Brøttum Brass

Fanfare:

Litt tidlig cymbalavgang. Antydning til saksing i unisone rytmer i intro. Flott orkesterklang, godt balansert. Igjen er det småsmå glipper i samspillet, kan hende akustikken spiller dere et lite puss. Trombonegruppa låter flott – selv om dere ikke er100 % sammen i spillet. Lar meg begeistre av en flott sound – BRA!!

A time for peace:

Her er dere virkelig på hjemmebane – det er liksom bare å smøre den fine lyden utover fjøla J Her nede på gulvet er balansen mellom solist og orkester litt utfordrende. Skulle ønske jeg satt en etasje eller to lenger opp!  Solist overbeviser – nydelig! Men også orkesteret overbeviser, må være herrrlig å være solist når kompet låter sånn!

Miserere mei Deus:

Introen er til å bli religiøs av! Wow!  Unisoner i baryton/trombone er ikke helt der. Alldeles nydelig soprankornettspill. Det er noen kammermusikalske magiske øyeblikk her! Man kunne kanskje ønske seg at det var enda svakere, og enda litt mykere i avslutningen, men bevares; Veldig veldig flott.

Fra Essence of time:

Noen detlajer i «åpningen» forsvinner i akustikken, her må det artikuleres enda tydeligere. Igjen viser dere fram solid orkesterklang! Godt å høre på. Men akkurat som i stykke nr 1 så glipper det ørlite i samspillet i en del rytmiske sekvenser. Synd – for i de gode partiene låter det helt fantastisk!!!

 

Agder Brass

Salute to youth:

Starten fremstår som litt kaotisk, ting er liksom ikke helt sammen. Sounden i orkesteret er flott, men det hjelper liksom ikke helt når samspillet glipper rundt i hele bandet.  Vi støter på små intonasjonsmessige utfordringer underveis, både i lyst og mørkt register. Dere spiller dere kraftig opp gjennom førstesatsen, det skal sies.  Og satsen ender solid!

Del to åpner adskillig ryddigere, bra! Noen akkorder blir kanskje litt vel spennende innimellom. Fine soli her! Og igjen viser dere en solid og velpolert orkestersound! Savner kanskje litt mer inderlighet i fraseringene, tør å virkelig smøre musikken utover og bruk klangpaletten for alt den er verdt.

Sats tre – her er samspillet MYE bedre! Fin energi og teknisk overskudd.  Høres ut som dere har fått solid påfyll av selvtillit nå. Savner dog en litt tightere artikulasjon for at musikken skal forløses 100 %. Flott euphoniumsolo. Kornett følger fint opp – bra! Energisk avslutning i Gilbert Vinter’s beste ånd J

 

Oster Brass

Curnow:

Energisk åpning med god selvtillit. Fint tempo – ting flyter godt av gårde. Enkelte detaljer forsvinner i de mest energiske partiene. Her i rommet kunne nok en tydeligere artikulasjon – særlig fra kornetter – vært på sin plass, lydbildet blir litt grumsete. Personlig syns jeg det blir litt klanglig upolert i de sterkeste partiene, det blir rett og slett for røft. Bravura avslutning av stykket – FLOTT!

Pearsall:

Gode intensjoner i både dynmaikk og frasering, dere lykkes stort sett godt. Noen frase-starter fremstår som litt nølende og den fine klangen sprekker litt. Dirigent gir musikken tid og mulighet til å «leve» - BRA!

Wagner:

Vakker sound i flygelhorn i introduksjonen, men bittelitt out of tune. Fine intensjoner fra solistene, selv om ikke alt lykkes like godt er det godt å høre på. Ikke alle akkordskifter er like på plass, for å si det sånn, så obs obs! Kunne også ønsket meg en adskillig svakere pp for å gjøre stunden alldeles magisk. Etter hvert som Elsa nærmer seg alteret begynner kornettklangen å forringes litt, dette stykket er definitivt ikke for pyser! Den triumferende avslutningen skjemmes dessverre litt av dårlig balanse, slagverk blir for drøyt.

 

Rangering:

 1. Montebello Brass
 2. Musikkorpset Gjallarhorn
 3. Sola Brass Band
 4. Brøttum Brass
 5. Agder Brass
 6. Oster Brass

 

Eli Margrethe Hemma

Sola Brass Band

 

Emirald Heritage Herlig energi og drive! Alle gruppene i bandet imponerer. 

 

Lady Stewart’s Air Flott tuttiklang og fine linjer. Noen innsatser virker litt usikre og trekker litt ned på helheten.

 

Nåde Spennende arrangement. Har hørt originallåten og synes arrangementet for brassband fungerer fint. Messingklangen blender seg veldig fint med orgelet. Når orgelet spiller alene blir det litt for voldsomt for min smak. Takk for en flott åpning på 1. divisjon!

 

Montebello Brass

 

Trygg i fare Nydelig kornettsolo i åpning! Bandet følger opp med en flott, varm og homogen klang. Dette er et utrolig flott stykke og jeg koste meg under framførelsen.

 

The lost Chord Dette er et av de vakreste stykkene jeg vet om. Dere musiserer på et høyt nivå. Jeg synes dere har plukket et veldig godt program som viser styrkene deres i spillet. Dere har en flott tuttiklang og alle gruppene i korpset er sterke.

 

Musikkorpset Gjallarhorn

 

Overture

Sleep Dere får frem vokale kvaliteter i spillingen. Originalversjonen av Sleep er så utrolig vakker og til tider sart. I avslutningen av stykket får dere fram det sarte og det er magisk.

 

Robin Hood- Prince of Thieves Utrolig bra spilt! Dere er så sikre og har et supert overskudd både teknisk og musikalsk. Programmet fikk en helhet med at alt gikk i ett, det var veldig positivt for konsertopplevelsen.

 

Brøttum Brass

 

 

Fanfare Fin driv fra start, men energien og intensiteten faller litt i de svake partiene. Det tar seg opp igjen når dere spiller sterkere.

 

A time for Peace Flott musisering hos solist! Jeg koste meg! Bandet er disiplinerte og gjør en god jobb med å akkompagnere.

 

Miserere mei Deus Flott! Dette er krevende musikk, så transparent og enkelt, men så krevende fordi alt høres. Jeg synes dere mestrer oppgaven godt. Esskornett: wow, for en kontroll!

 

Sluttvariasjoner fra the Essence of Time. Jeg har så gode minner fra da jeg selv spilte denne med dere. Men bandet har virkelig blitt bedre siden da! Jeg synes dere har et godt teknisk overskudd, men kan jobbe mer med å få større spekter i klangen, den blir litt lik. Takk for en flott konsert!

 

Agder Brass

 

Salute to Youth Fint driv i åpningen. Det er spennende å høre på. I de sterke partiene forsvinner balansen og det blir litt utydelig.

 

Andre sats virker litt usikker, men det tar seg opp og avslutningen er veldig god.

 

Tredje sats, dette er moro å høre på. Nå har dere en annen energi enn tidligere. Flotte solistprestasjoner, nydelig euphonium! Dere spiller veldig overbevisende i passasjer med tempo og energi. Jobb med å få det like overbevisende i de svake partiene. Jeg likte programvalget deres! 

 

 

Oster Brass

 

Blenheim Flourishes God åpning! Dere spiller veldig overbevisende og jeg liker det jeg hører. Innimellom er det litt utydelig. 

 

Tu es Petrus litt nølende start, tør å slappe av og la det skje. Utover i melodien spiller dere veldig vakkert og lager musikk.

 

Procession to the minster Dette er krevende, men gjør en god jobb. Flotte solister! Det er litt ujevnt, men innimellom imponerer dere med en veldig flott klang. Jeg skulle ønske meg den klangen og tryggheten hele tiden særlig i de litt svake og sarte partiene også. Takk for konserten!

 

Rangering:

 1. Montebello Brass
 2. Musikkorpset Gjallarhorn
 3. Sola Brass Band
 4. Brøttum Brass
 5. Agder Brass
 6. Oster Brass

 

Jan Arne S. Karlsen

Sola

Emerald Heritage

Smårotete åpning, men det blir fort behagelig!

For ei hornrekke. Flott å høre på. Noen plasser mister det rytmiske underlaget kontakt med resten av korpset. Dere artikulerer fint i fanfaren, men litt smårot i kornett er det her også. Veldig flott sluttakkord. Kunne gjerne tenkt meg at tuba fyller på enda mer i bånn når det tar seg opp i styrke.

Lady stewart

Organisk og fin fremdrift her. Veldig fint spill solokornett. Juff tar over tema på fin måte, men skulle ønske meg at resten av korpset kunne presset seg enda mer ned i styrke.

Fin tolkning.

Nåde

Det rytmiske ostinatet trenger litt tid før det får satt seg. Juff/bari-slagverk.

Dere trenger også å artikulere tydeligere til tider. De forskjellige rytmiske innsatsene ramler fort bort. Savner også at nådetemaet fraseres mer. Sterk og mektig slutt.

Generelt:

Takk for et fint program! For meg var det i lady stewart dere fikk vist den musikaliteten dere også innehar. Ellers syns jeg til tider det blir litt mye hardt og sterkt.

 

Montebello

Trygg i fare

Fin åpning og dere formidler den litt underliggende uroen i arrangementet på en fin måte. Det klinger veldig fint av alle grupper når dere kommer til prestasjon av temaet. Kunne gjerne tenkt meg at dere gjør enda mer ute av esspresivo partier og tør å gå helt ned på de svake partiene. Mange fine innsatser fra sop og princ. Bra!

The lost chord

Nytt band? Dette låter så innmari ekte og formidlingen deres går rett inn. Takk til principal igjen!  Ikke mye å si på tolkningen her. Hel ved.

 

Gjallarhorn

 Overture

Blir for lite bånn fra tuba i starten. Hører nesten bare kvint.  Fin presentasjon av tema fra hornrekka. FF: BRAVO! Første gang det spilles virkelig sterkt med overskudd i dag.

Sleep:

Flott behandling av akkorder her. Det låter balansert og metningstonene kommer fint frem.

Dette formidles på en inderlig måte. Fraseringene er så fine og dere er så flinke til å holde igjen og jeg som tilhører blir virkelig revet med! Og jeg må si det igjen! Tutti FF-klangen deres er magisk! Vokalavslutning: gåsehud.

Robin Hood

Godt rytmisk driv her. Noen trioler rusker litt noen plasser. Ikke like overbevisende dette som tidligere. Men for all del. Dette er bra.

Generelt. Virkelig engasjerende konsert som fenget meg personlig! Følte kanskje at kreftene kanskje tok litt slutt mot slutten. Men igjen: Veldig overbevisende.

TAKK.

 

Brøttum Brass:

Fanfare

Det låter litt tamt i begynnelsen. Kunne tenkt meg tydeligere artikulasjon til tider og litt mer karakter. Men det tar seg opp. Dere er ikke alltid helt i synk tromboner-kornetter.

A time for peace:

For en perle og for en solist. Takk! Pass så dere slipper godt frem solisten. Låter veldig fint fra tuba og det smerter meg å si det, men noen ganger blir det for mye. Dere responerer veldig fint på solisten og viser mye fint samspill her.

Miserere mei deus

Fint at dere tør å ta dynamikk sånn ned! Men jeg savner litt iniativ og fremdrift her jeg. For meg blir dette rett og slett litt for stillestånde. Nydelig spilt fra sop!

Essence of time

Savner igjen en del på karakter og overskudd! Deilig når grovmessingen drar på soloen sin!

Mektig avslutning! Der var dere jo!

Generelt:

Takk for et fint program fra kjernerepertoaret! Det mangler litt på intonasjon, overskudd og musikalsk iniativ! Men alt i alt en fin konsert! Takk.

 

Agder Brass

Salute to youth

1. sats

Flott karakter fra start! Ikke alltid innertier på intonasjon og teknisk overskudd. Men det låter frisk når dere spiller!

2. sats

Mange fine solistinnlag her. Balanse er noen ganger litt skjev i svake partier og horn blir spesielt skadelidende.  Avslutningen er svært imponerende. Når dere får blåst ut litt låter straks mye renere også!

3. sats

Masse energi her og det tekniske overskuddet er mye bedre enn i første sats. Takk til principal og juff for veldig flott spill!

Generelt: Takk for en fin konsert. Mye flotte karakterer og energi fra bandet. Føler kanskje at dere ikke er kommet 100% i mål enda. 1. Og 2. Sats har litt igjen. Men dere er virkelig på gang med noe.

I 3. Sats var dere et annet band på scenen. Der var både det tekniske og klanglige overskuddet mye bedre! Lykke til videre

 

Oster

Blenheim Flourishes

Litt rusk til tider i det rytmiske underlaget. Mange flotte nyanser i melodiføringer. Generelt gjør dere veldig mye fint msuikalsk arbeid. Dessverre oppstår det noe rytmiske ujevnheter som trekker litt ned.

Tu es petrus

Flott musikalsk fremlegging. Det er inderlig og dere tør å ta det helt ned. Intonasjon og balanse er på topp her.

Procession to the minster

Igjen fint, men her kunne jeg tenkt meg noe mer iniativ og fremdrift. Blir ganske stillestående. Mektig avslutning!

Generelt: Takk for en fin konsert! Veldig mye bra musisering og frasering. Det klinger godt av dere og balansen er god. Takk.

 

Rangering:

 1. Gjallarhorn
 2. Montebello
 3. Oster
 4. Sola
 5. Agder
 6. Brøttum