Både våren og Oslo Brassfestival 2019 er rett rundt hjørnet.

Kjære alle!

Nå er det under 18 dager igjen til festival, og vi vet at mange har kommet langt i planleggingen. I dette brevet finner du en del informasjon som forhåpentligvis vil gjøre det enklere å legge opp logistikken rundt festivalen!

Kulturkirken Jakob

Her åpner dørene kl. 13 for henting av bånd. Båndene må hentes samlet av en representant for korpset, og dette gjøres i sekretariatet rett innenfor kirkens hovedinngang. Erfaringsmessig kan det være lurt å velge en person som pleier å være lett å få tak i for de andre korpsmedlemmene… Dørene åpner for publikum kl. 14.30.

Oppakking foregår i kirkens kjeller. For å komme dit går du inn hovedinngangen, videre inn i kirkerommet, tar til venstre og ned trappen. Her vil du finne skilt som viser hvor korpset ditt skal pakke opp. Det blir ikke anledning til å varme opp i dette lokalet!

Korpset må være klare for henting i oppakkingsområdet 40 minutter før oppsatt spilletid på scenen. Herfra går ferden til Vega Scene, der oppvarmingen foregår. En liten rusletur i friluft må til for å komme dit (ca. 2 minutter for esskornetter, 4 for Bb-tuba), men dere vil bli fulgt hele veien, både tur og retur, så sjansen for å gå seg vill er ganske liten.

OBS! Selv om alle blir hentet i god tid før, så er faktisk oppvarmingstid mye kortere. Det gjelder derfor å varme opp kjapt og effektivt!

Det blir salg av mat og drikke i konsertlokalet hele dagen, men hvis det skulle være noen som ønsker en pauseøl, litt pizza og en hyggelig avfrasering etter endt opptreden, anbefaler vi Peloton (merket av på kartet).

Link til kart: Kulturkirken Jakob

Rockefeller

Dørene åpner kl. 11.30, og oppakking er i Rockefellers nye lokale Anno. Gå inn hovedinngangen, ta til høyre gjennom lokalet, og gå inn dørene på høyre side av salen (ved siden av kaféen). Som i Jakob kirke må alle være klare på Anno 40 minutter før scenetid. Oppvarmingen vil i år være i leiligheten i øverste etasje i bygget-her er det dessverre ikke heis, men dere vil bli fulgt fra dør til dør også her.

Vi har notelys på scenen, men tilbyr ingen flombelysning utover det. Vi regner med at de fleste kan notene sine forlengs og baklengs innen #OBF19, men det kan være lurt å forsikre seg om at arkene er lesbare i god tid på forhånd.

Det er viktig at alle har på seg deltakerbånd hele dagen, OGSÅ under festen lørdag kveld. Det er 18-årsgrense i baren hele dagen, og det er ikke lov til å ha med seg drikke inn i lokalet selv om den ikke skal åpnes før senere. Drikke man (eventuelt) har kjøpt inn på forhånd og som man (eventuelt) har tenkt å nyte andre plasser, må plasseres på en dertil egnet plass FØR man ankommer Rockefeller.

DJen vår drar i gang festen umiddelbart etter premieutdelingen lørdag kveld. Vi håper så mange som overhodet mulig har lyst til å være med på den. Mat og drikke får du kjøpt i baren, dansemovesa må du ha med selv. Festen har 18-årsgrense.

Generelt

Det vil bli gjort lydopptak av konsertene, og det vil også være mulig å følge live streaming på Oslo Brassfestival sin side på Facebook. For de som ikke har mulighet til å være til stede er streamingen et greit alternativ, men vi håper selvfølgelig at så mange som mulig vil være i salen disse dagene for å heie frem korpsene og lage god stemning!

Befaring av slagverk vil foregå fredag 26.april kl. 11 i Kulturkirken Jakob, og lørdag 27.april kl. 14 på Rockefeller. Slagverkerne vil da få mulighet til å ta en titt på utstyret de har til rådighet, og eventuelt daske litt på noe av det etter behov. Kontaktperson er Espen Jakobsen. Mer info om slagverk finnes her.

På festivalens hjemmeside, www.oslobrassfestival.com , vil du underveis i konkurransen kunne følge kommentarene til livedommeren. Fullstendig resultat må du uansett vente på til premieutdelingen, som blir dratt i gang rett etter siste korps lørdag.

#OBF19

Vi håper så mange som mulig vil bruke denne emneknaggen i tiden frem til festivalen. Hva er det som foregår i øvingslokalene rundt omkring i Skandinavia i disse tider? Del, del, del! I tillegg er det lurt å sjekke inn når du har ankommet, slik at andre medlemmer av brassfamilien kan finne deg.