Kjære deltakere

Vi teller nå dager til vi skal få høre dere spille i Kulturkirken Jacob og i Gamle Museet på Oslo Brassfestival 2017. Her kommer siste informasjon, noen påminnelser og avklaringer.

Informasjon og bånd

Dere kan hente informasjon og bånd i festivalens sekretariat i Kulturkirken Jakob fra klokken 13.00.

Deltakere under 18 år.

Vi har klart å forhandle oss fram til å få ha med deltakere under 18 år på festen. Det er strenge regler for sånt, og det at de får bli med stiller store krav til korpsledelsen. Dere må ha voksne som passer på dem, og de får IKKE lov til å drikke, verken inne eller ute rundt hjørnet. Gamle Museet er ufravikelig på disse tingene, konsekvensene er store for dem dersom reglene brytes. Pass også på at de ikke går rundt i Oslos gater alene sent på kveldstid.

Scenene våre

hjemmesiden vår er det lagt ut plantegninger over Kulturkirken Jacob og Gamle Museet. Her vil dere se slagverksriggen i forhold til resten av scenen. Det vil kunne avvike noe fra det som er vist og er kun ment som en illustrasjon. Vi minner om at slagverksriggen er fast, og de relativt små scenene gjør det vanskelig å endre oppsettet i stor grad. Eventuelle avvik fra vårt oppsett skal være meldt inn på forhånd

Inspisering av scene og slagverk

Vi anbefaler at noen få representanter fra korpset tar turen til konsertlokalene en time før konkurransestart for å inspisere slagverk og scenen.

Fredag 28. april kl 13.00 i Kulturkirken Jakob

Lørdag 29.april kl 11.00 i Gamle Museet

Her vil dere også få mulighet til å snakke med våre funksjonærer og avklare usikkerheter før konkurransestart.

Spilletid

Spilletid regnes fra korpset begynner å spille, men senest 30 sekunder etter at klarsignal er gitt, til siste tone. Våre funksjonærer gir klarsignal når stoler og slagverksutstyr er rigget opp. Denne oppriggingen skjer samtidig som korpsene kommer inn på scenen med instrumenter, noter og muter for å sette seg ned. Det er dermed ikke satt av tid til innmarsj etter at scenen er klar. Ønsker korpset innmarsj, må det tas av den tildelte spilletiden

Dere blir hentet i garderoben ca 35 minutter før oppsatt spilletid. Vær klar i god tid. Vi har et stramt tidsskjema. Oppvarmingen blir noe kortere enn man er vant til. Men egentlig trenger man jo ikke oppvarming, så det burde gå greit.

Mat

I Kulturkirken Jacob selger vi enkel mat, snacks og drikke hele dagen. Det er ikke skjenkebevilgning i kirken. Kirken ligger midt i hjertet av Oslos mest varierte restauranttilbud i Torggata og på Grünerløkka. Vi håper dere ikke benytter dere av denne muligheten så alt for lenge, selv om det selvsagt er veldig fristende.

I Gamle Museet er det bar med alle rettigheter og salg av enkel mat. Gamle Museet ligger kun noen kvartaler fra Karl Johan.

Program

Programmet for festivalen vil være tilgjengelig på våre hjemmesider før festivalen. Her kan dere lese om korpsene og programmet deres etter hvert som vi får lagt det ut.

Dommere

I år som i fjor vil Jonas Skartveit Rogne være vår spesialdommer. Det vil si at hans kommentarer og rangeringer vil bli publisert fortløpende på våre nettsider slik at man tidlig får en indikasjon på hvordan rekkefølgen blir. Jonas blir også ansvarlig for alle solistpriser (som deles ut basert på lørdagens fremførelser).

Øvrig dommeroppsett kan dere se her

Parkering

Det er dessverre ingen parkering for publikum eller deltakere rundt kirka eller gamle museet. Vi anbefaler dere å reise kollektivt. Sjekk ruter.no Skulle dere likevel trenger å komme i bil kan dere parkere i et av byens parkeringshus

Øvingslokaler

Noen av dere har spurt om hjelp til å finne øvingslokaler i Oslo. Vi ønsker at flest mulig skal høre på flest mulig, og har derfor ikke noe organisert opplegg for øvingslokaler. Dette er også noe som generelt er vanskelig å finne i Oslo, og ikke noe vi har tilgang på. Det vi kan anbefale er å ta kontakt med hotell i nærheten og høre om de har noe som kan fungere til formålet.

Stemming

Det er i år som ifjor slik at du som publikummer kan stemme og påvirke resultatet i stor grad. Mer informasjon om hvordan dette gjøres vil komme i infobrev sammen med bånd, og på hjemmesiden.

Nøl ikke med å spørre dersom dere lurer på noe!

Lykke til med forberedelsene. Vi ser frem til å se dere alle i Oslo!

Oppdatert informasjon finnes alltid på hjemmesiden vår. Med vennlig hilsen, Festivalkomiteen