Hei! 

Da er jeg klar oppe på galleriet. Dette blir så stas!!! Kos dere med musikken folkens, ikke tenk for hardt på konkurranseaspektet. Nyt kvelden! LYKKE TIL!!!!!

Morten Fagerjord 

Nu kør vi :) 

 

Elitedivisjon

 

Rangering

1. Montebello Brass

2. Manger Musikklag

3. Sandefjord Brass Symposium

4. Oslofjord Brass

 

Kommentarer:

 

Oslofjord Brass

The Lord is King:

1. Litt ullent i lowbrass i åpningen, men ellers en feiende flott start på konserten! Flotte blokk-sekvenser, med rett type energi og artikulasjon. Fin og naturlig frasering, lar meg begeistre av en meget god horngruppe! Små intonasjonsutfordringer dukker opp underveis, særlig i de luftige delene! Satsen avsluttes majestetisk! Wow!

2. Steadman-Allen's akkordprogressjoner er ikke for pyser, dere lykkes langt på vei - mye takket være at dirigent har balansert opp ensemblet veldig godt. Utrolig fin musisering fra alle grupper, fine soli over hele fjøla, fine duetter også. Hvis jeg skulle ønske meg èn ting i denne satsen, så er det at dere bruker et større dynamisk spekter. Særlig mtp å ta ned p og pp enda mer. Obs intonasjon i avslutningen.

3. Energisk og deilig "mørk" innledning av satsen. Utrolig mange lekre detaljer, særlig fra solokornetter - elegant! Også denne satsen er veldig godt balansert, dere holder dere innafor rent klanglig - setter STOR pris på det. Savner tydeligere artikulasjon i rytmisk mot-tematikk til den store koralen. Stor og grandios finale - meget solid gjennomført! Meget!

 

Seal Lullaby:

Stemningsfullt og fint. Likte det. Likte det godt! :)  

 

Montebello Brass

The Light of the World:

Dette her fremstår som en mesterklasse i koral-frasering. Så lekkert så lekkert fra dirigent - og korpset følger GODT opp! Det er så mange bittesmå lekre detaljer som våkner til liv i fremførelsen, en nytelse å høre på. Gosj'a meg - dette var vakkert.

 

Resurgam:

Hvis forrige stykke avslutta vakkert, så var jo denne introen til å bli religiøs (eller liknende) av. Dere greier å holde oss ytterst på stolen, dere drar i allefall meg rett inn i musikken. For en nerve i spillet - for en frasering! Musikken får tid og rom - den lever! Små glipper i samspillet forstyrrer litt, men ødelegger på ingen måte stemningen. Super kornettsolo - ektefølt! Euphonium briljerer, nydelig! Dere tar så utrolig godt var på dynamikken, velger helt naturlige høydepunkter. Deilig dramaturgi - det er som "han tykje sjøl" står og hamrer på døra! Rørklokker tåler vi MYE mer av, forresten. I det stykket nærmer seg slutten dukker småsmå intonasjonsutfordringer opp. Men likevel er det den intense og inderlige fraseringen og musiseringen som dominerer. Dette her var rett og slett en opplevelse å overvære! TUSEN HJERTELIG TAKK, dirigent og korps! Takk for musikken!

 

Sandefjord Brass Symposium

Magnificat:

1. Mektig start på konserten! Obs - dere er på grensen til å at klangen sprekker i åpningen.  Men du verden - for en karakter i spillet!

2. Nydelig cantabile fra solister. Korps følger fint opp. Her oppe på galleriet oppleves balansen som veldig god. Linjeføringen hos både solister og korps er naturlig - vakkert! Lar meg begeistre av klanglig og musikalsk overskudd fra solistene. Takk!

3. Litt ullen artikulasjon fra bass-seksjonen i åpningen. Engasjerende energisk spill i denne satsen. Godt balansert - fin utnyttelse av klangpaletten! Også her flotte solo-innslag.

4. Også i denne satsen er cantabile-karakteren upåklagelig. Ikke alle mutede kornett akkorder forløses 100 %, og den DYKTIGE euphoniumsolisten drukner litt, dessverre. Vibrafonen blir litt diffus, kunne med fordel vært lengre fram i lydbildet. Stemningsfull og fin sats dette.

5. Flott karakterskifte! Innimellom er det akkurat som samspille rakner litt, ting virker litt ute av synk! Heidundrende energifylt avslutning, BRAVO! Tusen takk for en flott konsert - meget fin transkribsjon av et godt verk!

 

Manger Musikklag

Intrada Ein Feste Burg:

Antifonalen fungerer fint, om enn ikke uten litt smårusk i maskineriet. Men teknisk briljant med stort overskudd. Koralen som overtar klinger fint, her er det litt intonasjonsutfordringer i trombone, men det kommer seg! Slagverkdelen fungerer utmerket. Rytmisk basslinje drukner litt i forhold til koralen. Men du verden - bandet klinger veldig flott! Litt mye slagverk i siste del, i allefall fra her oppe jeg sitter.

 

Après un Rève:

Lekkert! Veldig lekkert, både fra solist og band! Nydelig. Det er litt intonasjons-issues mellom solist og band, det hører med til historien. 

 

Checkmate:

Sats 1: Dette var noe annet! Briljant, med karakter, krystallklart lydbilde. I denne livlige akustikken kunne nok en del punkteringer vært strammet inn noget, mtp artikulasjon! Dett er gjennomgående i hele satsen! Men du verden, for et overskudd! Wow!

Sats 3: Fin kammermusisering her, flotte soloer fra kornett, euphonium og trombone!  Lekkert - fra a til å!

Sats 4: En intensitet i spillet vi ikke har opplevd før idag, overlegent! På alle måter egentlig. Nå høres absolutt alle detaljer, musikken har for alvor våknet til liv. Skulle ønske hele konserten hadde vært med denne nerven, denne type klar artikulasjon, denne balansen og dette overskuddet!! Da hadde opplevelsen vært en annen! Denne siste dansesatsen satte et verdig punktum for en herlig ettermiddag og kveld. BRAVO!!!!

 

1. DIVISJON

 

Rangering:

1. Hasle Brass

2. Brøttum Brass

3. Gjøvik Bybrass

4. Tertnes Amatørkorps

5. Alexander Brass Band

 

Kommentarer:

 

Gjøvik Bybrass

Opening Music:

Overskudd fra første tone! Solid klang i orkesteret, tydelige karakterer og karakterskifter. Savner litt mer distinkt artikulasjon i 16dels-signalene, blir litt ullent. Tilløp til saksing mellom blås og lilletrommen. Flott åpning på konserten, dette  var veldig kjekt å høre!

 

Romance:

Intonasjonen er spot-on fra første takt, god balanse og luftig lydbilde der det skal være det. Savner litt initiativ i enkelte kornettinnsatser. Solist spiller finfint. Oppå "loftet" her funker balansen brillefint stort sett hele tiden.  Kanskje kunne karakteren i solo-spillet vært med enda større selvtillit, tør å eie scenen enda mer! Gjøvik Bybrass er et godt kompeorkester, dere vet å gjøre plass for solist. Nyyyydelig avslutning på denne flotte romansen.

 

Dance Sequences:

Energisk og engasjerende spill. Fine soli rundt om i korpset, euph kunne med fordel vært enda mer bestemt i uttrykket selv om volumet er "der nede". Lekker kammermusisering fra solokornettgruppen. Teknisk har dere full kontroll på det aller aller meste, dette danser godt avgårde. Liker godt karakterskiftene i musikken, og måten dere utfører dem på! Gjennomarbeidet lydbilde. Igjen savner jeg litt mer initiativ i enkelt innsatser/frase-starter. Dette for å sette karakteren i musikken 100 %. Massiv og velbalansert tuttiklang, det setter jeg STOR pris på, dere går aldri ut av komfortsonen klanglig sett. Spennende musikk, engasjerende spill. Flott konsert! 

 

Brøttum Brass

The Boatsmen's Ballad:

Fin stemning med karakter! Godt å høre på! Fint solospill fra flygelhorn! Kanskje kunne det vært enda mykere, enda mer inderelig og mer "desperat" i uttrykket? Jeg savner litt storyen, litt mer historiefortelling, desperasjonen! Men når det er sagt, så viser dere utrolig flott korpsklang i tutti. Soprankornett - gosj; såååå lekkert!! Solist tør å eie scenen, det engasjerer meg som lytter! Den karakteren du har i avslutningen, det er den jeg savna tidligere i stykket. For avslutningen, den var MAGISK!!!!!!

 

Trygg i fare:

Utrolig flott arrangement dette, men definitivt ikke uten utfordringer. Å naile dette, mtp intonasjon i vanskelige akkorder, det er krevende. Dere lykkes med mye, men ikke alt, særlig i fraseavslutninger skorter det litt. Fint hymnespill - krystallklart lydbilde, om enn litt topptungt. Skulle ønske alle innsatsene ble gjennomført med like godt initiativ, særlig fra midtregisteret er det litt passivt. Liker disponeringene mot de store høydepunktene,  helt etter min smak! Kammermusisering av høy klasse! Og FOR en avslutning - soprankornett; you're a star! Takk for en fin konsert!

 

Tertnes Amatørkorps

Amor Vittorioso, Lirum Bilirium:

Karakterfullt og med bevisst og gjennomført frasering. Dessverre skjemmes første del av en del intonasjonsutfordinger. Horn/flygelhorn bør artikulere enda tydeligere, her oppe på galleriet blir lydbildet ullent. Bary/euph/horn med mute ikke helt enige om intonasjonen. Liker godt det dynamiske spennet i spillet. Friskt og flott - særlig i f og ff. I de svakere partiene forringes dessverre både klangkontroll og intonasjon.

 

Lascia chi'o pianga:

Musikalsk og fantastisk flott balansert! Euphoniumspill av HØY klasse! Flott kornetter med mute - så å si 100 % rent. Lekkert solokornettspill, nydelig! Og for et klangfundament dere har med den tubagruppa i bånn!!  Rett og slett deilig å høre på! 

 

The triumph of peace:

Konserten blir bare bedre og bedre, nå låter ting mye mer i vater! Solid sound i tutti, fint kammerspill, elegant solospill. Fine dynamiske kontraster, frisk artikulering - tight og tydelig! Dere karikerer godt, dirigent har gjort et solid arbeid. Dere forteller historien godt, og har et stort og flott klangregister. Dere får fram veldig mye av Eric Balls drama i musikken, og avslutter historien triumferende og flott! 

 

Alexander Brass Band

Fanfare:

Feiende flott karakter, stor og solid brassbandklang. Litt saksing i fanfareinnsatsene på ytre flanker. Men alt i alt en forrykende start på konserten.

 

Rev. Archie Beaton:

Lekker musisering, solist har vakker klang i euph'en. Litt uenig om intonasjonen i forhold til korpset gjennom hele stykket, er jeg redd. Fin kammermusisering i kompet . Savner vibrafonen litt i lydbildet. 

 

Lux Aurumque

Dere er ikke helt enige om når tonene starter og slutter, er jeg redd. Gjelder veldig mange av innsatsene (ja, jeg vet dette er utrolig vanskelig...). I full blomst låter bandet utrolig flott!! Akkordene er mesterlig balansert av dirigent, og når dere "breier ut" klangen er det en fryd å høre på! Utfordrende mtp intonasjon i de laaaaaange unisone tonene på slutten. Men dere lager en atmosfære og stemning som gjør inntrykk!!

 

Praise:

Flott karakter nok en gang, stilistisk spot on! Men igjen så svikter det en del i samspillet, særlig i starten av frasene. Liker veldig godt fraseringene dirigent legger opp til. Dette er definitivt konsertens høydepunkt. Må bare smile og lytte i nå! :)

 

Hasle Brass

Gaillarde:

Så utrolig stilfullt og elegant. Ensemblet er meeeget godt balansert, med tilnærmet symfonisk brassklang. Dette kaller jeg en REAL åpning på en konsert!!

 

A little prayer:

Dette her ble et etterlengtet "friminutt" for ørene. Rett og slett deilig å høre på! Tusen hjertelig takk til solist, korps og dirigent!!

 

Country Gardens:

Så utrolig lett og elegant, kjempefint arr på denne Grainger'n! Og veldig stilistisk riktig og flott spill fra HELE bandet. For et dynamisk spenn dere har, suverent! Så å si alle detaljer når opp hit oppunder taket. For å summere opp med ett ord; lekkert!

 

Reunion and Finale:

Flygelhorn leder fint an i åpningen, dere lykkes nesten helt. Ektefølt og ærlig euphoniumsolo! Pass intonasjon i horn i høyt register! Dere smører utover en alldeles herlig brassbandklang, med en diamant av en soprankornett på toppen! Kunne faktisk tenkt meg mer slagverk i balansen, det blir litt passivt! Fin retning i musikken, gode disponeringer fra dirigent! BRAVO! Dette var en gjennomført flott konsert fra første til siste tone! 

 

 

 

2. DIVISJON

Rangering:

1. Tysnes Musikklag

2. Skui Brassband

3. Sørum Musikklag

4. Valdres Brass Band

 

Kommentarer:

Tysnes Musikklag

Valerius Intrada:

Fine karakterskifter, flott sound og godt balansert! Kunne tenkt meg en bittelitt softere tilnærming i de strekkene som innbyr til det. Super start på konserten!

 

Sweedish Hymn:

Solist overbeviser med musikalsk og naturlig spill, bandet oppfører seg for det meste disiplinert og fint attåt. Fine obligater og paralleller fra euphonium! Tromboner kunne vært mer på høgget i sin overgang.  I det store tuttipartiet blir balansen veldig topptung, ønskelig med mer tuba. Fantastisk avslutning både fra solist og band. BRAVO!

 

Madrigalum:

Stilig intro! Hva med å ta den enda mer ned i slagverk? Lokalet her innbyr så definitivt til det. Lekkert solo- og seksjons-spill over hele fjøla! Fin kammermusisering fra midtregisterseksjonen. Mute-partiet; her kunne dere artikulert tydeligere for å få fram klangfargen enda bedre.  Deilig energi i spillet, engasjerende! Men vær litt obs i de sterkeste partiene, den særs dyktige kornettrguppa blir litt vel dominerende! Tight og flott spill fra et meget godt korps. Dette var overbevisende!

 

Sørum Musikklag

Suite from Stabat Mater:

1.del: Intens og majestetisk åpning på konserten! I den store klangen forsvinner dessverre en del detaljer fra kornettkorene! Jeg savner en litt mer inderlig frasering, særlig i partiene inn mot den store ff. Jeg vil rett og slett ha litt mer drama, ikke bare i form av volum, men også i linjer og frasering.

2.del: Flott kvartettspill. Litt utfordringer i intonasjonen, uunngåelig å legge merke til. Men fint formet - musikalsk, det setter jeg pris på! Når kvartetten kommer fram på scenen forringes balansen litt. Utrolig fine klangflater i musikken, disse tar dere godt vare på! 

3.del: Tromme og blåsere er ikke alltid helt sammen. Som dirigent påpeker underveis, så er det litt å hente på intonasjon i noen akkorder og unisoner. Horn drukner litt i balansen! Kunne også ønske meg at dere turde å gå mer ned i dynamikk, i så måte virker det hele litt safe! Intenst euph-spill mot slutten - herlig! Feiende flott avslutning av en GOD konsert!  

 

Skui Brassband

The Kingdom Triumphant:

Overbevisende fra første tone dette. Låter veldig homogent og fint. Savner litt mer volum og karakter fra solo/sopran kornett i åpningsdelen. En del av innsatsene i kornett kunne hatt mer briljanse og selvtillit. Nydelig euph-spill i overgangen til neste del, ikke like heldig i horn/flygel. Men det er så musikalsk fint formet av dirigent, lekkert. Finfine paraleller i euph og tuba, kornett viser også eksemplarisk og flott kammerspill. Korpset har et veldig solid klangfundament med en så bra tubagruppe, her er det bare å bygge klang lag på lag. Og i dette lykkes dere veldig ofte. Liker at dere tør og vil i bruken av dynamikk! I avslutningen forringes dessverre det klanglige litt i kornetter, savner igjen briljanse og initiativ. Triumferende og flott avslutning på konserten, mektige saker. Utrolig musikalsk! TAKK! 

 

Valdres Brass Band

At the edge of time:

Litt ullent og udefinert idet startskuddet går, men ting setter seg etterhvert! Savner nok en litt tydeligere artikulasjon fra kornetter og tromboner, særlig i punkteringene. Tubagruppa legger flott bånn i klangen, og det er lekre soli fra kornett stadig vekk. Fine linjer i hymnespillet, majestetisk og flott i de store klangflatene! Men satsen har gjennomgående for ullen artikulasjon for å gi den helt maksimale oplevelsen! Pass på tersene i akkordene mot slutten!

 

Meditation:

Åpningssekvensen er igjen litt ullen, først og fremst pga balansen, samt at en del akkordprogressjoner ikke går heeeelt etter boka. Obs intonasjon i horn/baryton. Finfine intensjoner mtp dynamikk og frasering, låter veldig inderlig og ærlig. Fin avslutning!

 

I vow to thee my country: 

Se her ja, dette var spot on! Nydelig euphonium spill i innledningen, og fantastisk kornettsolo! WOW!!! Dette likte jeg godt. Dere viser utrolig modent og fint balansert hymnespill her! TAKK!

 

3. DIVISJON 

Rangering:

1. BrassiMo

2. Eidsberg Brassband

3. Saksumdal Musikkforening

4. Krapfoss Hornorkester

5.  Bertnes Brass

6. Seim Musikklag

7. Langhus Brass

8. Bamble Musikkorps

Kommentarer:

Eidsberg Brassband

La Morisque:

Vellyd fra første tone dette. Herlig. Kanskje er stilen litt "tung på labben" i tutti forte. Savner også enda tydeligere tyngdepunkter i musikken, og personlig syns jeg tempo er litt i høyeste laget for å få frem elegansen. Men du verden, så fint dere spiller. Knall piccolotrompet-sound, flott korpsklang. Herlig.

 

Country Scene:

En perle fra Goff Richards' penn dette. Fine intensjoner i åpningen, selv om ikke alt lykkes 100 %. NYDELIG euph-spill, fint underlag i bandet i denne delen! Jeg gleder meg stort over flott klang i bandet når dere åpner opp, her på galleriet låter ting veldig balansert og homogent. BRA av maestro - fine fraser og naturlige linjer. Savner tidvis litt mer bass i lydbildet. Tromboner i piu mosso - obs intonasjon her, ikke helt i vater... I de svakeste passasjene forsvinner litt av den flotte klangen, og intonasjonen er ikke helt på topp. Fin parallell i flygelhorn og euph. Kornettsolist i siste del kunne med fordel tatt seg bedre tid, gjelder også tildels euph, musikken kler en litt større ro. Men du verden, MYE fint spill av et GODT korps.

 

Krapfoss Hornorkester

Pie Jesu: 

Kornettsolisten spiller alldeles helt nydelig i første delen, flygelhorn følger fint opp også. Syns kompet tidvis er på grensen til påtrengende sterkt. I tutti-delen kunne jeg tenkt meg varmere klang og litt mer tid og ro. Når soiistene kommer inn igjen viser de nok en gang fantastisk fint spill, litt synd at kompet er så sterkt...

 

Tone Poem - A psalm of praise:

Flott energi og godt teknisk spill. Klanglig syns jeg det blir litt hardt, og balansen blir topptung. Slagverk blir litt for sterkt i svakere partier. Midtregisteret spiller godt, med gode linjer. For å få en enda bedre lytteropplevelse syns jeg dere kunne brukt dynamikken enda mer, og da særlig i p og pp. Klangpaletten blir litt endimensjonal, de lyriske delene blir ikke lyriske nok. Fin euph-solo, men komp blir for sterkt. Jeg liker veldig godt energien i spillet deres, musikken drives godt framover. En del av hymnetema-linjene drukner litt i alt det rytmiske. Og pass på så dere ikke går OTT i avslutningen. Kjekt å høre dere i et FLOTT program!

 

Langhus Brass

The Earl of Oxford's March:

Stilistisk spot on - flott slagverk! Låter flott i tutti, selv om enkelte kornettsekvenser drukner i akustikken. Klanglig låter korpset litt ujevnt, en mer homogen klangbehandlig hadde nok vært en fordel. En del av de tekniske passasjene forsvinner også, dessverre. Men gleder meg stort at dere holder dere innafor dynamisk kapasitet!!! :) 

 

A time for peace:

Flott intro - her spiller dere mykt og fint. Flink solist (tror jeg... for jeg hører deg tidvis litt dårlig, da kompet spiller alt for sterkt)! Fine fraseringer fra dirigent - BRA! Veldig utfordrende stykke å få til 100 % mtp balanse dette, kompet kunne med fordel ha vært tatt ned MYE i volum. Flink solist som sagt - tør å eie scenen enda mer! 

 

Gaudete:

Super energi og dere gjør en god jobb med artikuleringen kornetter!! Horn bør følge opp denne type artikulasjon. Litt lodden intonasjon med cupmute. Flott rytmisk fundament fra tuba og slagverk, og jeg liker den store forteklangen! Slagverk blender veldig godt inn! Syns dere avslutter med stil, det skal dere ha! TAKK :) 

 

Saksumdal Musikkforening

Villanella:

Låter homogent, balansert og velartikulert dette. Dirigent har soleklar frasering! Energisk og FLOTT dette! Om enn litt i grenseland hardt klanglig i de sterkeste strekkene.

 

Hymne:

Virkelig fine intensjoner i innledningskvartetten. Kanskje kunne dere fått litt mer tid og ro, la musikken synge enda mer. Pass på i presisjonen når dere setter an tonene og når dere skifter tone! I så parallell musikk merkes det tvert om noen er ute av synk. MYE flott spill å glede seg over i tutti, Intonasjonen er imponerende, kanskje ikke helt 100 % absolutt hele tiden, men dette er vanskelig musikk som dere gjør mye fint ut av!

 

A gaelic blessing:

Kornettsolist spiller så fint! Men alt for sterkt i korpset, og obs obs på mtp intonasjonen. Mye fint og inderlig og ærlig spill her, koser meg oppe på galleriet her nå! Også når euph har sin solo er korpset i sterkeste laget, litt synd for soloen spilles utrolig fint. Det jeg savner mest i dette stykket er en større variasjon i dynamikken, tør å gå heeeelt ned i volum. Det hadde løfta opplevelsen flere hakk. Men takk for en ærlig og ektefølt konsert, folkens!!!!

 

Bertnes Brass

Domen:

Trompetsolist overbeviser STORT! Men det glipper litt i presisjonen når bandet kommer inn. Og balansen mellom solist og korps er tidvis en utfordring. Slagverk/tuba blir litt vel dominerende i tuttibalansen, veldig mange detaljer rundt om i korpset drukner fullstendig, er jeg redd. MYE fint solospill her - BRAVO! Men kunne tenkt meg at dere tør å gå ned mye i volum!!

 

Aftensang: 

Fin energi og igjen fint solospill. Syns dere kunne jakta mer etter en mer sangbar karakter, og samtidig gitt musikken mer ro. Balansen blir igjen veldig dominert av tuba og slagverk, midtregisteret blir helt borte her oppe! Kornettsolisten overbeviser virkelig, flott spill. Men dessverre blir bandet påtrengende sterkt. Avslutningen er fin, men også her kunne dere med fordel tatt det mer ned. Godt korps, som jeg gleder meg til å høre mer av i morgen! 

 

Seim Musikklag

Spiritual - Deep River:

Fin karakter og god drive. Balansen blir litt skjev, små detaljer forsvinner litt, tør å artikulere tydeligere! Kunne tenkt meg en litt mer definert walking-bass også. 

 

Fields of Gold:

En del utfordringer mtp intonasjon rundt om i bandet dukker opp. Solist spiller veldig musikalsk og fint. Flott spill fra soprankornett også, ja fra hele kornettgruppen faktisk! FLOTT! Skal være så ærlig å innrømme at det var litt deilig å høre saxofonspill, i allefall når det blir gjort slik :) Marimba kunne godt ha kommet mer fram i balansen!

 

Bruremarsj fra Lødingen:

Fint spill fra kornettsolist. Slåttetromma (som burde hatt en mer slåttetrommeaktig klang) kan godt spille en mer definert rytme. Syns dere velger et noget høyt tempo på denne, karakteren forsvinner. Håper ikke bruden har høyhæla sko, for å holde tritt med dette tempo hadde blitt en utfordring!! MEN; dere viser en solid tuttiklang mot slutten, den skulle jeg likt å høre mer av. Kanskje får jeg det i morgen? 

 

Bamble Musikkorps

The Earle of Oxford's March:

Flott klang i korpset, stor og fin  lyd! Avstandene på scena spiller dere nok et lite puss, for dere forsvinner fra hverandre tidvis. En mer definert artikulasjon ville hjulpet dere til å finne sammen, Og hvis slagverkgruppa kaster et blikk på dirigenten innimellom så ville ikke det skade heller... I avslutningen får vi igjen høre den FLOTTE korpsklangen dere besitter. 

 

Michelangelo:

Dette var noe helt annet ja!! Innledningen er kjempefin, flott og balansert. Dagslands lille perle er flott, men dere MÅÅÅ balansere bedre i forhold til solisten. Han spiller jo så fint, men må kjempe for å komme gjennom i balansen. Fryktelig synd, for dette her kunne fort ha blitt helt magisk fint. I tuttipartiene låter det tidvis glimrende av dere, men igjen; gjør plass til solisten, en som spiller sååå fint fortjener å komme mer til sin rett.

 

BrassiMo

Liten suite:

1.sats: Fine kontraster, naturlige fraseringer! Godt dynamisk spekter. Enkelte passasjer kunne vært bedre artikulert, kornetter. Men bevares, mye fint spill. Litt intonasjonsutfordringer mot slutten av satsen

2.sats: Flott kammermusisering! ENDELIG et korps som tør å ta det helt ned. Veldig musikalsk formet av dirigent, bandet følger for det meste godt opp! Ekstra honnør til kornettsolist! Lar meg begeistre stort av musiseringen! Det glipper øøørlite i intonasjonen i enkelte fraseavslutninger. Lilletrommespillet er så lekkert, det kan virke ubetydelig men det er det så absolutt ikke!! Avslutningen er ikke helt i stil med resten av satsen....

3.sats: God energi, godt tempo. For det meste god oversikt rent teknisk. Full oversikt på det musikalske! Savner kanskje det siste giret i avslutningen for å sette kronen på verket. Takk for en særs musikalsk konsert!! Dette var meget kjekt å høre på!!